Τρόποι Δεσίματος Γραβάτας

  1. Αρχική
  2. Τρόποι Δεσίματος Γραβάτας

Για να δέσετε την γραβάτα σας, θα πρέπει πρώτα να έχετε κουμπώσει όλα τα κουμπιά του πουκαμίσου (και το επάνω). Έπειτα ανασηκώνεται το κολάρο του πουκαμίσου και περνάτε την γραβάτα γύρω από το λαιμό σας. Αφού κάνετε τον κόμπο της επιλογής σας κατεβάζεται το κολάρο. Για να είστε σίγουροι ότι έχετε δέσει σωστά την γραβάτα σας, το φαρδύ μέρος της γραβάτας θα πρέπει να ειναι πιο μακρύ απο το στενό ,και η μύτη της γραβάτας θα πρέπει να ειναι ελάχιστα πιο πάνω από την αγκράφα της ζώνης. Σε περίπτωση που δεν καταφέρετε να δέσετε σωστά την γραβάτα σας ειναι προτιμότερο να την λύσετε και να ξεκινήσετε την διαδικασία από την αρχή.

 

1. Ο κόμπος Half Windsor 

Ειναι ένας από τους πιο διαδεδομένους κόμπους, συμμετρικός και λεπτός με τριγωνικό σχήμα. Θεωρείται η πιο αξιόπιστη λύση για πουκάμισα που έχουν κανονικό κολάρο. 

 

2. Ο κόμπος Full Windsor

Από τους πιο δημοφιλείς κόμπους μαζί με τον Half, ο Full Windsor, θεωρείται κατάλληλη επιλογή μόνο για πουκάμισα με μεγάλο, πλατύ γιακά. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, δεν θεωρείται κατάλληλος για κοστούμια σε πιο στενή γραμμή. Ταιριάζει για συνέντευξη σε κάποια δουλειά που πραγματικά σας ενδιαφέρει αλλά και σε πιο ειδικές περιστάσεις, όπως για παράδειγμα σε γάμους ή σε βαφτίσεις.

 

3. Ο κόμπος Four in hand

Ειναι ο πιο εύκολος και χαλαρός κόμπος. Ιδανικός για στενές γραβάτες.

 

 

4. Ο κόμπος Prince Albert

Ο κόμπος Prince Albert, υπήρξε ο αγαπημένος του πρίγκιπα Αλβέρτου της Σαξονίας-Κομπουρκ και Γκότα. Ειναι κατάλληλος για όλους τους τύπους πουκαμίσου και ειναι λίγο πιο χοντρός από τον απλό κόμπο.